Volkswagen Golf VI GTI

Volkswagen Golf GTI VI (Golf VI)

De Zesde generatie Golf GTI is een van de meest gewilde modellen in de Golf line-up en heeft in het verleden al bewezen de favoriete keuze op de Europese markt te zijn. De combinatie van een pittige aandrijving, soepele versnellingsbak en ingetogen stijl hebben de harten gewonnen van de vele fans in de loop der jaren. Het is een recept dat VW niet zal veranderen met de volgende generatie GTI modellen, die er volgend jaar toch echt aan zit te komen.

Het nieuwe model behoudt zijn FWD lay-out, maar het motor vermogen groeit van de huidige 200pk (150kW) motor in het voordeel van een meer krachtige 2.0L turbo vier met een beschikbare 230pk (171kW). De versnellingsbak keuzes omvatten, hetzij handmatig of DSG transmissie met zes versnellingen.

Volgens vele bronnen, zal de nieuwste GTI dezelfde zeshoekige mazen grille als de huidige 5e generatie krijgen. De luchtinlaat zal over de gehele lengte van de auto lopen, net zoals de Golf GTI W12-650 concept car. Er zal zowel een drie en vijf-deur bodystyles beschikbaar zijn.

VW Golf GTI 6
Fabrikant: Volkswagen
Model: GTI
Type: A6
Bouwjaar: 2008 t/m 2009
Motor: nnb
Prestaties: nnb
Aandrijving: nnb
Transmissie: nnb
Verbruik: nnb
Nieuwprijs: € nnb
In 1976 werd de term GTI populair nadat Volkswagen hem gebruikte als modelnaam voor een sportieve versie van de Volkswagen Golf met een vermogen van 110 pk.